Pjevačica narodne muzike Vesna Zmijanac je bila iznimno popularna tijekom osamdesetih godina. Iako je javnost bila svjesna njenih romantičnih veza s muškarcima iz glazbene industrije, jedno ime je odlučila zadržati izvan svoje autobiografske knjige “Kad zamirišu jorgovani”.Naklonost Vesne Zmijanac bila je rezervirana isključivo za njezinog koleguu glazbenoj industriji.

 

U knjizi su posebno zanimljivi dijelovi koji se odnose na njene veze s utjecajnim muškarcima. Jedna od tih veza bila je s osobom iz poslovnog svijeta “Siemens” konglomerata, s kojom je imala romantičnu vezu prije nego što je postala poznata pjevačica. Ova priča o njenom životu prije glazbene karijere često je ostala nepoznata široj publici.Također je opisala svoju osobnu povezanost s Miloradom Vučelićem, tadašnjim vođom socijalista u politici. Iako ga nije direktno imenovala, nazvala ga je “onim što me zvao Veco”.

Unatoč tome, Vesna Zmijanac izostavila je ime određene kolegice iz knjige, ali poznavatelji pop kulture mogu povezati tu osobu s pjevačem Halidom Muslimovićem. Priča govori o vremenu kada je Vesni došao u ruke album “Napravi bar jedan pogrešan korak” Halida, a pjesma naslovnica je, prema njoj, bila posvećena njoj. To ju je potaknulo da potraži novu romantičnu vezu i kasnije se udala.Prema priči, ljubav između Vesne Zmijanac i Halida Muslimovića je otkrivena od strane kolegice Zlate Petrović. Kasnije, Vesna se udala za Miroljuba Aranđelovića Kemiša, a Halid za Adelisu Hodžić.Ovaj dio Vesnine autobiografije baca svjetlo na njezinu ljubavnu prošlost i odnose s kolegama iz glazbene industrije, ali izostavlja neka imena, ostavljajući dio priče za maštovite spekulacije i znatiželju javnosti.