Ovo što vidite na slici iznad je porodica koja je nakon polijetanja kobnim avionom, kompletna stradala u tren oka.

Rahele (37) i Mikael (40) Lindenbergs, skupa sa svojim sinovima Erikom (9) i Emilom (7) stradali su u padu ukrajinskog aviona jučer ujutro u Iraku. Nisu mogli ni slutiti da će svoje dragocjene živote na ovaj način okončati, a imali su jako puno planova za budućnost.

Njihova djeca su bila među čak 15 nastradalih maloljetnika.

Kod svog polijetanja sa Teheranskog aerodruma, avion se zapalio, potom rigoroznom brzinom srušio, a svih 176 putnika i članova posade je u jednoj sekundi poginulo. U svijetu se i jučer i danas uveliko spekuliše o tome da li se ovdje radi o nesreći ili zapravo o raketianju avoina, a porodice u Iranu i Ukrajini sada pate, a pored njih također i porodice u Veliko Britaniji, Kanadi, Švedskoj.

Lindenbergsovi su se nalazili na ovom, ispostavilo se, kobnom letu i Švedska je tako u djeliću trenutka izgubila jednu mladu perspektivnu porodicu pred kojima su bili ogromni snovi. Bili su svi veoma ugledni građani, za koje su njihove komšije imali samo riječi hvale. Zbog toga i oni sada jako pate, kako za i one druge koji su taj dan izgubili svoje živote u Iranu, tako i za njihovim sugrađanima.

Svakome srce na sekundu potpuno stane kada vidi sliku sa Emilovog šestog rođendana iz Barselone. Jasno se na toj slici može vidjeti da je ova porodica bila jedna veoma zdrava sretna, ali porodica koje više nema.

Jasno se vidi njihova povezanost, koja je nažalost ostala i jaka kao sama sudbina koja ih je sve zajedno povela u smrt.

U padu aviona je, podsjećmo, stradalo 82 Iranca, 63 Kanađana, 11 Ukrajinaca, desetero Šveđana, četero Afganistanaca, tri Britanca i tri Nijemca.

Preporučujemo