Suđenje Zoranu Albiću za ubojstvo njegove male kćerke Lune (2,5), koje se inače desilo u maju prošle godine, odgođeno je zbog veoma bizarnog razloga, saznaje Blic.

Naime, s obzirom da je sudija zadužen za ovaj slučaj obolio od prehlade, te je na bolovanju, otkazano je ročište, te je cijeli proces s Višeg suda u Negotinu prebačeno na sud u Zaječaru.

Zoran Albić, koji je inače optužen da je 27. maja 2019. godine brutalno pretukao dvogodišnju curicu, kćerku svoje djevojke Vesne Firulović, od ranije je svima poznat kao krkan, alkoholičar i nasilnik, te je protiv njega do sada izrečeno čak sedam prekršajnih presuda.

Albić je, podsjećamo, optužen da je totalno pijan i nervozan došao kući te kobne noći i počeo histerično bacati stvari po kući. Tom prilikom ozlijedio je sebiruku, zbog čega je vikao još glasnije. Njegovo lupanje i vrisak probudilo je djevojčicu koja je spavala u drugoj sobi i koja je onda počela da plače od straha. Ljutiti muškarac povikao je na dijete da se “ušuti”, ali Luna je zbog toga plakala još glasnije i Albić ju je počeo udarati.

Majka djevojčice Vesne izbačena je bila prije toga iz kuće i zaključana su bila vrata, a on je nastavio da se brutalno iživljava nad nemoćnim djetetom. Rukama ju je udario po glavi i tijelu nekoliko puta, a sirota djevojčica je od tih ozljeda umrla dva sata kasnije.

Njena majka, koju je dečko pustio u kuću nakon sat vremena, nije učinila apsolutno ništa da spasi svoju djevojčicu. Naprotiv, čekala je još čitava dva sata dok malena djevojčica polako nije umrla u bolovima, a tek kad je prestala potpuno disati Albić i ona su je odveli u bolnicu, gdje je djevojčici mogla samo biti utvrđena smrt. Poslije su lagali svima da je Luna tokom noći pala s terase i na taj način umrla.

Preporučujemo