Novo

NIŠTA OD LETA I VISOKIH TEMPERATURA, VADITE DŽEMPERE, STIŽE ZAHLAĐENJE! Najniža temperatura 3 stepena, a POSEBAN OPREZ savetuje se ljudima sa OVIM TEGOBAMA!

Vremenska prognoza nešto je što skoro svako od nas provjerava svakog dana, kako bi znali kakvo nas to vrijeme očekuje u toku dana, sutra ili narednih nekoliko dana. Znamo da je ovaj period godine jako varljiv, pa nam se tako u toku jednog dana izreda nekoliko godišnjih doba, pa tako nikada ne znamo da li treba ili ne da ponesemo kišobran. Sigurni smo da ste i vi od onih koji su jedva čekali ljeto i visoke temperature, nakon duge i hladne zime, koja je već iza nas.

Tako vam mi u nastavku donosimo vremensku prognozu, za danas, sutra i za narednih nekoliko dana, tako da znate kako da se obučete, i da li da ponesete kišobran ili ne. Dakle prema meteorolozima danas će da bude vedro i veoma hladno, ponegdje čak i sa maglom, a tokom dana sunčano i umjereno toplo, uz slab vjetar. Maksimalna temperatura do 25 stepeni, u Beogradu do 23. Poslednjeg radnog dana očekuje se sunčano i toplije vrijeme, pa će tako maksimalna temperatura da bude od 26 do 30 stepeni.

Jutro će da bude vedro i svježe, dok će tokom dana biti sunčano i malo toplije. Vjetar slab uglavnom sjeverni i sjeveroistočni, a uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od 3 do 9 °С, najviša dnevna od 23 do 26 °С. Ono što je jako bitno jeste to da srčani bolesnici moraju da budu posebno oprezni, jer ova očekivana biometeorološka situacija na njih će da utiče dosta, kao i svim ostalim hroničnim bolesnicima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje i promjenljivog raspoloženja, a u saobraćaju se preporučuje oprez.