Toni Kukoč, poznati hrvatski košarkaš, nedavno je iznio svoja razmišljanja o padu hrvatske košarkaške reprezentacije tijekom Europskog prvenstva 1995. godine u Ateni. Dok je Jugoslavija osvojila naslov prvaka Europe, hrvatski su igrači izazvali kontroverzu napuštajući postolje tijekom izvođenja himne “Hej, Slaveni”. Ovaj događaj označio je početak njihovog pada, a nisu uspjeli povratiti svoju bivšu slavu.Kukoč, vođa te momčadi, priznao je da ne bi ponovio iste akcije da mu se pruži prilika za povratak u prošlost i preispitivanje svojih postupaka. Izrazio je nevjericu u postupak koji je poduzet tada i priznao da je možda ne bi učinio ponovno da mu je dana prilika za promišljanje.

Kukoč je naglasio da njegovo ponašanje nije bilo motivirano mržnjom prema Srbiji ili njezinim igračima, već osjećajem bunta prema Hrvatskoj i njenom identitetu. Ovaj kontroverzni događaj ostaje jedan od najkontroverznijih trenutaka u povijesti hrvatske košarke.Osim toga, Toni Kukoč je nedavno bio predstavljen u dokumentarnom filmu pod nazivom “Magična sedmica – Toni Kukoč”. Film govori o njegovoj karijeri u NBA-u, posebno kao članu Chicago Bullsa i suradnji s legendarnim Michaelom Jordanom. Premijera filma održana je u Sarajevu, a Kukoč je izrazio svoju podršku projektu i namjeru da ga pogleda zajedno s ostalima.

Ova priča podsjeća na važnost sportskih trenutaka i odluka koje ostavljaju dubok trag kako na igračima, tako i na povijesti sporta.Kukoč je pristao sudjelovati u filmu nakon što je autora filma, “Baku”, uvjerila svojom upornošću. Snimanje je započelo šest mjeseci prije premijere, a Kukoč je bio pozitivno iznenađen rezultatom. Film će biti emitiran diljem svijeta, uključujući NBA kanale, što nije iznenađujuće s obzirom na Kukočevu uspješnu karijeru u NBA-u, posebno s Chicago Bullima.