Željko Mitrović spada među najmoćnije i najuticajnije ljude na ovim prostorima. Svi znamo da je on trenutno vlasnik megalomanske kompanije Pink Media, koja mlati ogromne pare za današnje uslove.

Radi se o čovjeku koji obožava da bude u centru pažnje i redovno skreće pažnju na sebe svojim izjavama, komentarima i stalno izaziva dramu. Bukvalno ne može proći nijedna sedmica da se on ne oglasi i da bukvalno ne izmišlja toplu vodu. Ali šta ćemo. Može mu se, ko ima para ima moć.

Najprije je digao cijelu državu na noge kada je kazao kako je izmislio lijek za koronavirus, kazavši da je rješenje ionozacija krvi te je o tome javno govorio na svom Instagramu, gdje je naveo da svi to mogu raditi, mada je zaboravio da napomene gdje živi i kakvi vladaju ovdje ljudski standardi, a to je naravno skupo, obzirom da ovdje ljudi rade za 400 eura mjesečno.

Nedugo zatim je napravio skandal kada je isprozivao Novaka Đokovića jer se petlja u stvari u koje se ne razumije. Prošle sedmice je gostovao na svojoj TV Pink skupa sa političarem Čedom Jovanovićem i pjevaljkom Svetlanom Cecom Ražnatović, gdje je kako znamo nastala skandalozna svađa koja je ekalirala i natjerala Cecu da istrči iz studija. Doktorica Darija Kisić ostala je totalno zbunjena, obzirom da se pored koronavirusa počelo pričati o Zemunskom klanu. Da li ste vi gledali tu emisiju?

Ali, ovaj put je uspio podići ljestvicu još više jer je mrtvo ladno izjavio kako kreće ubrzo sa proizvodnjom – letećeg auta! Da li vi možete vjerovati koliko ovaj čovjek može daleko da ide sa svojim izjavama?

“Predstavljam vam prvi projekat mog fliying car – a (drona). Pravit će se u mojoj fabrici dronova. Dj Žix će biti prva osoba koja će preletjeti preko Beograda u njemu.” stoji u objavi na njegovom Instagramu. Možete li vi vjerovati da će ovo stvarno da se dogodi?