Influencer na društvenoj mreži TikTok postao je viralan nakon što je podelio neugodno iskustvo tokom odmora u Hrvatskoj. U svom videu, influencer je opisao šokantan incident koji mu se dogodio dok se kupao u Jadranskom moru. Iako su oko njega bili luksuzni brodovi i jahte, odlučio se rizikovati i zaroniti u vodu, a tamo je naišao na, kako je tvrdio, ljudski izmet.

Bio je šokiran i zgrožen činjenicom da je neko odlučio obaviti nuždu u moru dok je on plivao. Čak je primetio ostatke hrane, kao što je kukuruz, u toj “neugodnoj” supstanci. TikTok video brzo je postao viralan, privukavši više od pet miliona pregleda i gotovo milion lajkova.

Dok su neki korisnici smatrali situaciju smešnom, drugi su ismejavali influencera, a neki su se šalili na račun Hrvatske, komentarišući, “Dobrodošli u Hrvatsku.”Nažalost, ovo nije izoliran incident u Hrvatskoj. Nedavno je Dubrovačko-neretvanska županija izvestila o onečišćenju mora bakterijama Escherichia coli i crijevnim enterokokama na plaži Pod zidina na Korčuli, što je rezultiralo zabranom plivanja. Takođe je potvrđeno izlijevanje fekalija u more u uvali Sumartin u Dubrovniku nakon obilnih padavina.

Gradski komunalni servis Vodovod Dubrovnik trenutno istražuje izvor problema i pokušava rešiti situaciju. Prate kanale u Babinom kuku kako bi otkrili ko je spojio oborinske vode na fekalni kolektor, što je dovelo do izlivanja tokom jakih kiša. Nakon što se izvor problema identifikuje i reši, situacija će biti rešena.Ovaj incident naglašava važnost održavanja čistoće i higijene na javnim plažama i podseća na potrebu za odgovornim postupcima kako bismo očuvali morske ekosisteme i bezbednost kupača.