Kako je Jelena Karleuša neko ko se najviše puta pojavljivao u historiji na naslovnim stranama novina u Srbiji, ona je sve nas ubijedila da je ona kao neka muzička zvijezda koja uvijek iznova intrigira javnost i o čijem se životu uvijek nešto novo otkriva. Neki novi skandali.

Uvijek se ima nešto novo čuti o njoj, jer je ona žena koja naprosto uvijek ima nekog asa iz rukava i kojoj nikad nije dosadno.

Neke predrasude o sebi “razbila” je gostujući u emisiji “Zvezde Granda Specijal” u kojoj je između ostalog otkrila da je vegetarijanac, da nikad nije probala ništa slatko, i da joj to nikako ne pada na pamet, da ne pije kafu kao i da je njena prababa bila grofica.

Ovih 10 stvari sigurno niste znali o Jeleni Karleuši, pazite sada vrlo dobro, a broj 8 će vas definitivno iznenaditi, jer sigurno to niste znali o njoj:

1. Sa 11 godina izračunali su da je njen IQ preko 150

Šta mislite koliko joj je danas IQ? Da li se IQ može smanjiti sa godinama?

2. Pohađala je muzičku školu i zna da svira flautu.

3. Kao dijete pjevala je u Narodnom pozorištu u operi Boris Godunov

4. Njena prababa, po mami, bila je austrijska grofica Marija Von Dajc koja ima svoju ulicu u Gracu

5. Imala je dva carska reza za godinu dana i oba puta se porodila na isti dan i u isti sat.

Eto, vidite koja je to koincidencija u pitanju, da li poznajete još nekoga ko je se porodio u isti sat?

6. Ne jede slatkiše. Nikad u ži votu nije probala tortu ili kolač, da li joj vjerujete? Čak nije jela ni svoju skupocjenu tortu koju je kao samuraj izrezala nedavno na svom rođendanu

7. Vegetarijanac je i ne jede meso. Najviše voli mladi bijeli luk i praziluk, samo zelenilo, da je tjera od vampira i neugodnih ljudi.

8. Za sebe kaže da je najmlađi slučaj kome su dijagnostikovali migrenu u Srbiji. Fascinantno, javnost je to naravno morala znati.

9. Prvi album “Ogledalce” snimila sa nepunih 16 godina i prodat je u 100.000 primjeraka. Veliki novac je tada uzela.

10. Poslije spota za pjesmu“Slatka mala” u kome igra sa tri tranvestita dobila je status gej ikone.

Izvor: Balkanlifetoday.info