Kada idete negdje na put bio on kratak ili veoma dug, najbitnije je da obućete odjeću u kojoj se osjećata ugodno dok je nosite, ali bitno je znati kako se ne bi smjeli obući kada putujete avionom.

Ljeti kada putujemo svi koristimo više dezedoransa ili parfema radi znojenja, međutim treba voditi računa da ne pretjeramo radi naših saputnika. To im zaista može smetati, s toga nemojte dozvoliti da se nađete u neugodnoj situaciji.

Pazite na odjeću i nakit koji imaju metal u sebi. Neke cipele sa metalnim dodacima ili nakit mogu da ugroze vašu sigurnost ili učine da se osjećate neugodno kada vas budu pregledali na aerodromu.

Prilikom leta, pritisak se naglo mijenja i postoji povećan rizik od tromboze vena ili poketanje ugruška koji se najčešće formira u nozi. Zato treba izbjegavati usku i tijesnu odjeću prilikom letenja.

U avionu je uvijek hladnije nego u automobilu. Ne samo radi klime nego radi drugačijeg pritiska koji vrijeme čini hladnijim. Tako da treba voditi računa da ne birate poptuno ljetnu odjeću. Najbolje riješenje bi bila slojevita odjeća kojom možete sebi napraviti veoma ugodan put.

Rezultat slika za neugodan put avionom