Novo Savjeti Zdravlje

NIJE TESTIRANJE! OVO je prva stvar koju morate uraditi ako SUMNJATE na koronu: Daje 100% tačne rezultate…

Svjesni smo da je se pojavom korona virusa u svijetu i na internetu počele pojavljivati razne informacije koje se tiču korona virusa, pa tu spadaj8 one informacije o tome kako se zaštiti , koji su simptomi i koje su to najbolje stvari za podizanje imuniteta.
Po nekoj slobodnoj procjeni postoji oko 5% stvari kojima možemo vjerovati, a sve ostalo su bezvezna piskaranja i to naočito onih ljudi koji se nisu ni očešali o zid neke medicinske škole.

Naime, Verica Jovanović, poznati srbijanski imunolog, izjavila je kako se sprovodi tesitranje na korona virus i objasnila da  se ono sprovodi onda kada zaražena osoba osjeti prve simptome.
Ona je navela da osoba mora da osjeća tempetraturu i suhi kašalj barem nekih 12 sati, i tek onda se može uraditi testirtanje.

Istakla je da testova nema puno i da se oni moraju koristit za one koji imaju konkretne simptome,a ne da se tesitraju neki paranoici koji imaju samo blago povišenu temperaturu.
Naglasila je da svi oni koji osjete da imaju simptome, trebaju se javiti kod svog ljekara, gdje će im stručna lica dati jasne upute kako će se ponašati, da li ići kući ili će ostati u bnolnici.
Poštujete li vi mjere kriznog štaba?