Sigurno ste čuli za izraz koji je jako popularan kod ljudi “Ne gnjavi s pišanjem, jer će ti to koštati života”.

Nisu to izmislili glupi ljudi, ali svakako je istina i ima smisla. Ovo je vrlo zanimljiva tema o kojoj ćemo u nastavku raspravljati u današnjem članku.

Konkretno, 64-godišnji muškarac iz Kalifornije došao je u bolnicu zbog problema s mjehurom. Svi su odmah pomislili, s obzirom na starost, da se radi o prostati, što je sasvim normalno za nekoga ko ima gotovo 65 godina. Trpio je jake bolove na lijevoj strani tijela i tri dana je imao problema s mokrenjem, nije mogao mokreti i malo je ostao bez daha.

Kad su mu pregledali trbuh, imali su što vidjeti, nisu vjerovali svojim očima, ugledali su ogroman bubrežni kamen, veličine pilećeg jajeta, težak 770 grama. Na primjer, klasični bubrežni kamen teži oko 1,3 grama, što je prosjek za bilo koju živu osobu. Iznenađeni liječnici rekli su da je ovo jedan od najčudnijih slučajeva koji su imali i da dosad nisu vidjeli ništa slično. Video prikazuje još jedan kamen, u lijevoj uretri, ali daleko manji.

Liječnici su za jedan medicinski portal objasnili da je riječ o muškarcu koji je imao invazivni mjehur desetljeće ranije. Sve je bilo normalno i po rasporedu, ali sada je nešto pošlo po zlu. Potom su morali ukloniti mjehur i dio crijeva kako bi napravili novi, jer je stari bio potpuno uništen, što je povećalo rizik od kalkulusa.

Prema Guinnessovoj knjizi rekorda, najveći kamen ikad izvađen iz čovjeka teži 1,9 kilograma. Vaša mišljenja o ovom kamencu?

Preporučujemo
Loading..