Novo

NIJE DOBRO, SAMO SE SRUŠIO: Novaku se odjednom pogoršalo stanje, ljekari nisu znali šta da rade – ORGANIZATORI NA KRAJU OBJAVILI TUŽNU VIJEST (FOTO)

Jedan od boljih tenisera svijeta u ovom momentu, za Srbe najbolji ikada (ali dobro, svako voli svoje), Novak Đoković uveliko muči veliku muku sa svojim zdravljem.

Američki mediji prenose da je Novak Đoković nakon sinoćnjeg polufinalnog meča turnira u Sinsinatiju sa Robertom Bautistom Agutom odbio da se pojavi na press konferenciji, i to na preporuku svog ljekarskog tima, obzirom da mu se tokom meča pogoršalo zdravstveno stanje.

Naime, tokom meča se u više navrata moglo primjetiti kako Đoković ima problema sa vratom, te da osjeća jake bolove, a tokom trećeg seta čak je zatražio i masažu.

Organizatori ovog turnira objasnili su prisutnim novinarima da je medicinski tim Novaku Đokoviću preporučio da se ne pojavljuje na press konferenciji zbog svog pogoršanog zdravstvenog stanja. Naime, pored vrata, Đokovića je tokom meča cijelo vrijeme mučio i stomak.

Inače, problemi sa vratom za srpskog tenisera traju još od samog početka turnira, te je bilo vidljivo da na svakom meču Đoković jedva preživljava od bolova koje trpi, a tvrdoglavo odbija predati meč i napustiti teren.

Uspio je, voljom žrijeba i nevjerovatnom srećom i sa takvim zdravstvenim stanjem nekako da se dovuče do finala gdje ga čeka kanadski teniser Miloš Raonić, te će Đoković pokušati da izvuče novu pobjedu, čime bi postao jedini u historiji koji je dva puta uspio da osvojio svaki turnir koji se igra u profesionalnom tenisu, čime bi bacio rukavicu u lice najboljem teniseru svijeta ikada u historiji, velikom Rodžeru Federeru.

Bude li, doduše, opet morao zbog jakih bolova da ugrožava svoje zdravstveno stanje, najbolje bi bilo predati jednostavno meč, jer jedan obični meč nije vrijedan cjelokupnog zdravlja.