Novo

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA! Legendi sporta umro sin (13), a samo par sati ranije je bio na televiziji! TUGA… (VIDEO)

Nažalost ni ova nedjelja ne može proći, a da se mi ne dotaknemo vijesti koje nam dolaze iz crne hronike, koja je preovladala u cijelom svijetu, pa nas skoro svaki dan dočeka neka vijest da se desila neka tragedija, kako kod nas tako i ju ostatku svijeta. Ova vrsta vijesti postala su nažalost naša svakodnevnica, a ono što moramo da kažemo jeste da je sve manje lijepih i pozitivnih tema koje mogu da nam poprave dan.

Tako je slučaj i sa našom današnjom temom, a kada čujemo da se desila neka tragedija koja je povezana sa djetetom, to nas posebno šokira i ostavi bez teksta. Vijest nam dolazi iz Irske, a odnosi se na malog dječaka Džeka koji je sin poznatog trenera, jednog od najpoznatijih trenera u svijetu konjičkog sporta, a riječ je o Henriju De Bromhedu, koji je izgubio sina Džeka koji je imao samo 13 godina, a on je nažalost preminuo nedugo nakon incidenta koji se desio na trci u subotu, a koja se održala u Glebeju. Hitna služba odmah je stigla ali za malog dječaka je već bilo prekasno, i trčački program odmah je prekinut.

Džek je inače bio dječak koji je obećavao kao budući džokej, i on je vrlo često bio sa svojim ocem na jahanju u štalama Nokin u Voterfordu, i ovo je jedna situacija u nizu zbog koje se postavlja pitanje kakvo je to vrijeme došlo, a konkretno na ovu temu, da li je potrebno da djeci bude dozvoljeno da budu tako blizu kada su konjičke trke u pitanju. Ono što je mnogo tužno jeste to da je samo nekoliko dana prije tragedije, on dao izjavu za tamošnju televiziju, a tada on nije mogao ni da sluti šta mu se sprema.