U današnjem tekstu vam donosimo jednu jako zanimljivu i istovremeno poučnu priču koja nam stiže iz Kine gdje se jedna djevojka udala za svog dugogodišnjeg dečka koji se zove Sing Lin, ali obzirom da nisu imali gdje da žive bili su prinuđeni jedno vrijeme boraviti sa njegovom majkom.

Kao i obično, snaha i svekrva se uopšte nisu slagale. Kao nebo i zemlju, režale su bukvalno jedna na drugu. Negativna energije ih je okruživala i malo je falilo da brak pukne. Inače, jedan stari kineski običaj kaže da se snaha obavezno mora pokoriti svekrvi, mada to ova nije mogla nikako prekabuliti zbog čega je i nastao čitav problem.

I sam Sing je tu bio u teškoj situaciji. Nije mu bilo lako gledati svoje dvije najdraže osobe kako se režu pogledima svaki put kad se sretnu. Međutim, ono što nije mogao ni naslutiti je da je njegova divna ženica smislila pakleni plan kako da sama riješi situaciju.

Naime, odlučila je da ode kod jednog lokalnog travara koji se zove Hun dong koji je u toj provinciji bio poznat. On joj je dao neke biljke i kazao joj da treba stavljati uvijek po malo kako se ništa ne bi primjetilo, a ako umre tokom noći to bi bilo jako sumnjivo.

Za cijelo to vrijeme, snaha se prema njegovoj majci morala ophoditi kao prema kraljici, kako ne bi ispala glavna osumnjičena. Ali, nakon pola godine njih dvije su postale prijateljice, pa je snaha otišla da pita travara za protuotrov jer joj je bilo žao da cijelo vrijeme malo po malo ubija svoju svekrvu. On se na to samo slatko nasmijao i kazao joj kako joj je dao zapravo ljekovito bilje da ona bude još zdravija, a da je snahino srce bilo to koje je trebalo izliječiti.

Preporučujemo