Amerikanka je preživjela pravi horor nakon što su joj doktori rekli da je rodila dijete koje je umrlo, a zatim su je pokušali utješiti rekavši da “uvijek može imati više djece”.

Crystal Amezkuita, iz Temekule, Kalifornija prepričala je svoje iskustvo za blog Love What Matters. Godine 2017., ona i njen partner Diego saznali su da očekuju novo dijete. “Kao djevojčica znala sam da želim biti majka. Uvijek sam se šalila da sam rođena samo zbog toga da budem mama.”

Par je u aprilu bio domaćin zabave za otkrivanje spola, a i na društvenim je medijima podijelio vijest o dolasku njihove bebe, najavivši da će svog novog dečka zvati ‘Jan’. Ali kad je bila u petom mjesecu trudnoće, Crystal, tada imala pune 23, počela je osjećati bol koji je izazivao zabrinutost.

Doktori su joj rekli da problemi sa trudnoćom vjerovatno “stvaraju bolove” i ispostavilo se da će 21-sedmični pregled nakon dva dana ukazivati na nepravilnosti. Međutim, sutradan je bila u stalnoj agoniji i prisilila Dijega da je dovede u bolnicu.

“Voljela bih da sam učinila drugačije. Voljela bih da sam samo slušala intuiciju da nešto nije u redu.”

Kristal je tada obaviještena da je porođaj u toku i vodenjak je već bio pukao. Rekli su joj da mogu uzimati lijekove kako bi ubrzali porođaj ili dozvolili tijelu da se samo kreće, a Crystal se odlučila za drugu opciju.

“Nakon dva pritiska, pitali su me da li želim da imam dijete, ali prvo želim da izvadim posteljicu, što je sasvim normalno.”

“Bila sam toliko šokirana. Doktor koji je rodio Jana ga je ispustio kad je izašao i nastavio mi govoriti: ‘U redu je, mladi ste, imat ćete već novo dijete. Bićete dobro.” Ostala sam u šoku, dijete je bilo mrtvo.

Izvor: Lokovesti

Preporučujemo
Loading..