Home Zanimljivosti Neprepoznatljiva: Glumila je majku sultaniju u seriji “Sulejman Veličanstveni”: Danas ima 74...

Neprepoznatljiva: Glumila je majku sultaniju u seriji “Sulejman Veličanstveni”: Danas ima 74 godine i niko ne može sebi da dođe – ovako ona danas izgleda (Foto)

291
0

Nebahat Čehre bila je jedna od najpoznatijih i najljepših turskih glumica.

Pobrala je simpatije u domaćoj javnosti nakon što se pojavila u seriji Sulejman Veličanstveni u kojoj je perfektno doračala lik Sulejmanove majke, Ajše Hafse Valide sultanije. Nakon što je igrala Valide sultaniju u historijskom spektaklu Veličanstveno stoljeće odnosno Sulejman Veličanstveni, koja je inače stub osmanske dinasstije, prihvatila je i u ulogu u najpoznatijoj turskoj seriji koja se prikazuje pod nazivom Ljubav i novac.

Nedavno je napunila 74 godine, ali joj savršeno stoje – dok na slikama u prilogu možete pogledati kako danas izgleda. Nekim ženama zaista godine stoje i služe im u korist! Mada, bitno je istaknuti da je Nebahat još u mladosti počela da brižljivo vodi računa o svom izgledu, pa se tako trudila da bude konstantno na zdravoj ishrani i da brine o tijelu tako što je redovno koristila hidratizirajuće kreme i često pravila maske.

U seriji Sulejman Veličanstveni zavoljeli smo je po njenoj ulozi Valide sultanije, koja isprva nije simpatisala robinju Aleksandru – kasnije nazvanu Hurem, koja se zaljubljuje u njenog sina Sulejmana i po prvi put u haremu, sultan se zaljubljuje u svoju robinju.

Vjerovala je da je Hurem zapravo zlobna i da ima loše namjere, te joj je često poručivala da nikad neće uspjeti ostvariti ciljeve koje je zacrtala – a to je da postane sultanova žena što se do tada još nikada nije desilo u Sulejmanovom slučaju, naročito ne da oženi djevojku iz harema. Ipak, vremenom joj on prirasta k srcu – mada ne u potpunosti – i njih dvije pronalaze zajednički jezik.

Izvor: Zanimljivosti Balkan