Savjeti

NEMOJTE DOPUSTITI DA VAM KUĆA BAZDI NA CIGARE: Evo kako da se uspešno rešite smrada iz NAMEŠTAJA I KUĆE

Kad je riječ o cigarama, vjerovatno će se mnogi složiti (pa čak i neki pušači) da je dim koji se uvuče u sav taj namještaj koji imate u svom domu nešto vjerovatno najgore.

To je nešto što se jako teško poslije može riješiti. Osim mirisa tu su također i žuti zidovi.

U današnjem tekstu vam donosimo neke ideje kako možete osvježiti vaš dom i na taj način se riješiti svih tih posljedica konzumiranja duhana.

Prva stvar, nešto što je vjerovatno nešto što svi znaju ali se ne smije preskočiti, jeste da se prozori moraju širom otvoriti da bi se prostorija mogla dobro prozračiti. Kako bi vratili svježinu i miris svom namještaju potrebno je da upotrijebite neko eterično ulje (lavanda ili limun) i da to naspete u jednu praznu flašu koja ima raspršivač. Možete također koristit sredstva za pranje prozora i slično. Dovoljno je pošpricati dobro sav namještaj u prostoriji, a isto važi i za unutrašnjost ormara i tepihe.

Tepih je, možemo reći, možda i najgora stvar u vašem domu kada govorimo o skupljanju nepoželjnih mirisa. Kako bi ga osvježili trebate po njemu posuti malo sode bikarbone. Tepih potom ostavite da stoji nekih 20-30 minuta kako bi soda mogla djelovati. Ona će da izvuče sve nepoželjne mirise iz vašeg tepiha.

Za žute zidove također imamo interesantno rješenje. Dovoljno je uzeti krpu i njom prebrisati zid. Natopite je nekim generalnim sredstvom za čišćenje i istrljajte dobro zidove.

Za još neke savjete na ovu temu kliknite OVDJE