Zanimljivosti

NEMA ŠANSE DA POGODITE: Koja djevojka se sviđa ovom muškarcu? SAMO JE JEDAN TAČAN ODGOVOR

Zašto je normalno da muškarac učini prvi korak a ne žena u nekom upoznavanju? Vjerovatno što muškarci lakše podnesu “korpu”nego žena koja onda dugo o tome razmišlja.

Stručnjaci kažu da je važno znati čitati govor tijela.

Pa hajde da vidimo koliko dobro možete čitati i tumačiti geste i pokrete kod neke osobe, pa probajte riješiti ovu zanimljivu zagonetku.

Koja žena se sviđa muškarcu?

Na ovoj fotografiji se nalaze tri djevojke i jedan mladić. Vaš zadatak je da odgonetne koja mu se od njih najviše sviđa. Obratite dobro pažnju, odgovor se krije u detaljima.

Allan Pease u svojoj knjizi “Govor tijela” iznosi jako puno detalja i jasnih znakova koji otkrivaju želju,privlačnost između dvoje ljudi, kao na primjer proširene zjenice, položena ruka na struk i slično tome. dobro, reći ćete lako je to kada se nalazimo licem u lice, ali kako to uočiti ako je više osoba u društvu ?

Sad još jednom pogledajte sliku. Obratite pažnju u kojem smjeru pokazuju vrhovi cipela ovog muškarca?

Prema Allanu Peaseu, na ovaj sitni detalj treba obratiti pažnju jer on inače ukazuje na ženu koja ga u tom trenutku najviše zanima. Navodno , kada se muškarcu sviđa žena, on nesvjesno okreće svoje tijelo prema njoj ili stavlja nogu naprijed u smjeru žene koja mu se sviđa.

U ovo slučaju to je djevojka broj tri. Nakon ovog ćete uvijek znati kojeg muškarca privlačite kad ste u društvu.