Jedna od najgorih stvari koje nam se mogu desiti u stanu jeste pojava vlage. Vlaga i buđ uzrok su mnogih oboljenja i alergija, a izgleda i veoma ružno i smrdi. Uz ovih par savjete riješite se zauvijek vlage i to prirodnim putem.
vlaga

-Ulje čajevca

U posudi s raspršivačem pomiješajte 500 mililitara vode i dvije kašičice ulja čajevca. Dobro izmješajte i poprščite po površinama gdje se javila vlaga. Ponovite taj proces par puta. Treba naglasiti da ovo ulje ima veoma jak i intezivan miris koji će se sigurno zadržati nekoliko dana ali će potpuno vrijediti.

bud1

-Alkoholno sirće

U večini slučajeva kombinacija sirćeta i vode potpuno odstranjuje prisustvo vlage. Sirće pomješano sa vodom poprskajte po “ugroženim” mjestima i već nakon prvog ciklusa rezultati će biti vidljivi. Obzirom da sirće ima karakterističan miris slobodno ga pomješajte sa par kapi eteričnog ulja.

-Hidrogen peroksid

Također veoma učinkovit proiv vlage i buđi je hidrogen. 3-postotni hidrogen peroksid poprskajte na sva buđava mjesta, ostavite da odstoji 10 minuta i obrišite.

vlaga

-Soda bikarbona

Soda bikarbona je sama po sebi odlično sredstvo za čišćenje pa je ljudi koriste i u ovom slučaju. Možete je pomiješati sa sirćetom ili vodom.

-Sjemenke grejpfruta

U bocu s raspršivačem sipajte 20 kapi ekstrakta semenki grejpa i 450 mililitara vode, zatim bocu dobro protresite kako bi se sastojci sjedinili. Poprskajte problematična područja i ostavite da odstoji. Nema potrebe da brišete sredstvo sa zida, samo će nestati.

grejpppp

 

Preporučujemo
Loading..