Neki trikovi nam uveliko mogu olakšati svakodnevne poslove. Za mnoge od njih sigurno niste znali, a mogu vam itekako biti od velike pomoći. Danas ćemo vam navesti neke prirodne sastojke koje možete koristiti umjesto hemikalija koje mogu biti itekako štetne. Dosta su efikasnija i zdravija po nas i okolinu prirodna sredstva, ona ne stvaraju štetne posljedice po vaše zdravlje.

Soda bikarbona ima mnogobrojne prednosti. Možete je koristiti za čišćenje odjeće ili posuđa, a pomoći će vam da otklonite i najtvrdokornije mrlje. Pored toga, sodu bikarbonu može koristiti i kao zamjenu za štetne dezodoranse. Dezodoransi sadrže dosta štetnih materija poput aluminija i ostalih soli teških metala, te su jedan od najvećih uzroka raka dojke i začepljenja limfa. Zato vam ne preporučujemo da ih ne koristite toliko, nego koristite sodu bikarbona koja ima upija neugodne mirise.

Kada je riječ o pranju veša, umjesto štetnih omekšivača koji mogu imati kancerogeni efekat, a često i izazivaju začepljenje vaših odvoda bolje je da koristite bijelo sirće. Bijelo sirće će djelovati kao omekšivač, a i očistit će i najtvrdokornije mrlje, te bijelom vešu vratiti stari sjaj.

U ovom videu možete pogledati još dosta korisnih trikova koji nam zaista mogu biti od pomoći u svakodnevnom životu. Pogledajte o čemu se radi:

 

Preporučujemo