Današnji članak ćemo posvetiti jednoj jako zanimljivoj informaciji. Ukoliko nikada ranije niste čuli za ovaj mali savjet, onda mi vjerujemo da ćete nam ubrzo biti zahvalni na tome. Vrlo vjerovatno vam je sama pomisao da posolite lubenicu koju planirate pojesti gadna, i sasvim sigurno mislite da će to biti veoma grozno.

Ipak, žena koja radi u jednoj poslastičarnici koja se zove Nikol Vesten i koja dolazi iz Los Anđelesa je otkrila na svome sajtu zbog čega je to baš tako dobra kombinacija.

Ova nadasve zanimljiva gospođica Nikol govori sama da je bila skeptična kada je prvi put imala posoljeni komad lubenice u rukama i nekako joj je trebalo dugo vremena da to proba. Nije joj nikako išlo jedno sa drugim.

Tada je njen prijatelj nju ubjeđivao da to mora probati jer će na taj način lubenica biti još slađa, ma kako to izgledalo jako čudno naprvu loptu, a njoj to nikako nije imalo smisla. Ipak, nekako ju je cijelo vrijeme mučila ta teorija koju joj je prijatelj govorio, pa je zbog toga odlučila napokon da to proba.

Odmah kad je zagrizla svoj prvi komad, ona je shvatila da je njen dobri prijatelj stvarno bio u pravu. Zaista je bila mnogo bolja kada je posoljena, da, dobro ste ovo pročitali. Lubenicu će činiti samo više slađom jer će tada napraviti slatki kontrast i na taj način će omogućiti da njena slatkoća samo još više dođe do izražaja.

Lubenica je ustvari povrće, tako da gledajući sa tog aspekta ova kombinacija i nije zapravo toliko čudna koliko to možda na prvu izgleda. Lubenica većinom ima neku suptilnu slatkoću radi čega je puna vode, što je velika razlika kod jagoda ili drugog voća.

Izvor: Nezavisni Portal

Preporučujemo
Loading..