Mateja Kežman, bivši profesionalni fudbaler, vodio je uspješnu karijeru na terenu, ali i imao burnu romantičnu prošlost. Trenutno je u srećnom braku sa Tarom Šumonjom, a par ima sina imenom Luka. Ovo je Mateji peto dijete i treći brak. Neki smatraju da mu je Tara Šumonja “treća prilika za sreću” jer njihov brak izgleda ispunjavajuće i pozitivno utječe na njegov život i izgled.

Nakon veze sa Tarom, Mateja se povukao iz javnosti. Preselio se u planine i posvetio svojoj porodici. Na fotografijama na Tarinom Instagram profilu može se primijetiti značajna fizička transformacija Mateje Kežmana. Sada ima sijedu kosu, bradu i nekoliko bora na licu, što ga čini gotovo neprepoznatljivim u poređenju s vremenima kada je bio fudbalska superzvijezda.Međutim, čini se da je Mateja srećan sa svojim sadašnjim načinom života. Prihvatio je mirniji ritam života daleko od užurbanosti grada i uživa u trenutnim okolnostima. Fotografije Tare Šumonje i Mateja Kežmana u svakodnevnom životu izazvale su značajnu pažnju, pri čemu je mnogo pažnje usmjereno na Matejin novi izgled, što je izazvalo različite reakcije.

Bez obzira na te komentare, izgleda da je par sretan i posvećen jedno drugom, te se pridržava zdravog i mirnog načina života, što sugerira promjenu prioriteta u njihovim životima. Mateja Kežman, čini se, pronašao je utjehu u ovom novom mirnom životnom stilu.Bez obzira na to, par očito uživa u svom odnosu, pridržavajući se zdravog i mirnog života. Ova promjena ukazuje na novi prioritet u njihovom životu i čini se da je Kežman pronašao sreću i mir u svojoj novoj stvarnosti.