Prostorije niškog Ronilačkog kluba “Gusar” demolirane su obijene su, a iz kluba su odneti radijatori, bojler, alat, šporet, ronilačka oprema i frižider. Počinioci su za sada nepoznato. Takođe su čak odneti i medalje i pehari koje su osvajali članovi ovog kluba.

Srđan Radulović iz kluba “Gusar” naveo je kako su prostorije u haosu – a inače su smeštene na Keju Mike Paligorića, u blizini Železničkog mosta, te da će se tek utvrditi kolika je šteta načinjena. Radulović je tako za Južne vesti izjavio da je sigurno velika šteta i da će verovatno da bude nekoliko hiljada evra.

-Tek će da se vidi koliko je pošto na revers uzimaju opremu svi koji su članovi kluba pa se ne zna koliko je tačno u prostorijama bilo kompresora i boca – kaže on. Dodaje kako to nije prvi put da im je neko provalio u prostorije kluba kao i da su stavljali iz tog razloga metalne šipke na prozore i vrata a da su čak i čelične ploče zavarili na nekim prozorima.

-Brava je izlomljena i obili su čelična ulazna vrata. Ispreturali su sve i sa zida iščupali oko šest radijatora, a odneli su i šporet, sav alat, pehare, frižider, bojler od 80 litara, pa i čamce uništili. Čak su pokušali da sruše jedan zid, a pokušali su da skinu jednu slavinu i u potpunosti je uništili i tako izazvali poplavu. Bacili su u sudoperu jedan televizor. Ne znam kako bilo ko može takve gadosti da učini – kaže on.

Napominje kako je nepoznato kada je došlo do krađe i da su oni prostorije videli juče da su obijene kada su došli na sastanak. Iz policije navode da su u četvrtak 7. marta u 18 sati primili prijavu o krađi i da su ekipe na terenu kao i da je uviđaj obavljen. O svemu je i Osnovno javno tužilaštvo obavešteno a u policiji ističu da se intenzivno traga za počiniocima.

Preporučujemo