Uncategorized

NE SRAMOTITE SE, GINEKOLOG SUROVO ISKREN! “Žene, ovo stalno radite, a to PREZIREMO!”

Posjet ginekologu ni za jednu ženu nije nimalo ugodan , obično je praćen sramom , nelagodom i neugdom.

 

 

Međutim neophodno je znati i voditi se time , da su redovni ginekološki pregledi nešto nezaobilazno i nešto bi moralo biti u kalendaru i rutini svake žene. To je preventivni pregled koji vam može spasiti život.

Ginekolozi su otkrili  šta zapravo ne vole kod svojih pacijentica :

1.”OPROSTITE ,NISAM SE OBRIJALA”

Ginekolozi su ljekari , nas ne zanima frizura , jedino što nam je bitno u datom trenutku je da za kratko vrijeme koje obično imamo sa svakom pacijenticom uspijemo adekvatni i što detaljnije obaviti planirani pregled. I zaista nas ne brine to što niste depilirane. Tako da to nije tema na koju bit trebalo trošiti dragocjeno vrijeme.

2.PRESKAKANJE PREGLEDA ZBOG MENSTRUACIJE

Menstruacija je normalna , prirodna pojava , zdravog zrelog , ženskog organizma , i nije razlog da odgodoite posjet ginekolu. Jer vaš je ginekolog svakako sa tom pojavom odlično upoznat i znat će se pinašati i obaviti pregled u skladu s tim.

3.SAMODIJAGNOSTKOVANJE

Svi se slažemo da svaka žena odlično poznaje svoje tijelo ,a posebno danas uz pomoć interneta su ženama dostupne brijne informacije što godinama unazad i nije bio slučaj. Međutim postoji nešto što ljekari svakako ne vole , a to je situacija kada im pacijent dolazi sa vec postavljenim dijagnozama , uz pomoć interneta. Time vrijeđate svog ljekara , koji s egodinama školovao da bi vam mogao pomoći. Dozvolite da vas pregleda , uradi potrebne nalaze i testove te postavi dijagnoz , pa tek onda prosikutujte sa njim o vasim sumnjama. Sigurno da nece odbiti.

 

 

4.ZABORAVLJATE NAVESTI LIJEKOVE KOJE KONZUMIRATE

To je bitan podatak koji govori o tome koliko vi vodite računa o sebi i svom zdravlju , nikada to nemojte zaboraviti izostaviti prilikom davanja podataka.

5.DOLAZAK NA PREGLED TEK KADA SE POJAVI PROBLEM

To je upravo ono o čemu smo govorili u uvodu , prevencija je pola zdravlja. Ukoliko se ljekaru javite tek onda kada primjetite problem

 

Oglasi – Advertisement
Pozitiv media

Dobrodošli na portal Pozitiv Media.