Zanimljivosti

Naučno dokazano: Ako pronađete leoparda za manje od 45 sekundi, onda ste vi pravi genijalac

U današnje vrijeme postoji ogroman broj testova i zagonetki, mozgalica koje možete tako lako naći na internetu i na društvenim mrežama, a koji su osim što su veoma zabavni, također i jako korisni jer se može utrošiti vrijeme jako korisno, razvijati inteligencija, ali i sposobnosti logičkog razmišljanja i opservacijskih moći.

Rješavajući razno razne testove i mozgalice možete i sasvim sami provjeriti kolika je stvarno vaša opservacijska moć i jeste li stvarno vješti u detekciji nekih sitnih detalja, a test koji vam danas donosimo danas je baš jedan takav. U pitanju je test koji je dosta ljudi pokušalo riješiti, ali bezuspješno, jer je posebno otežavajuća okolnost je što imate ograničeno vrijeme da na ovoj slici iznad koju vam prezentiramo pronađete gdje se nalazi leopard.

Kada prvi put pogledate rekli biste da ga uopšte nema na slici, ali to nije tačno. Zbog toga trebate jako dobro da se skoncentrišete i da studiozno analizirate ovu sliku. Najbolje bi bilo da gledate ovu sliku po segmentima jer zaista veoma teško primjetiti ovu životinju na ovoj slici. Uočit ćete da 45 sekundi prođe jako brzo, zbog čega trebate obratiti pažnju na vrijeme koje imate na raspolaganju.

Ukoliko uspijete da iz prvog pokušaja nađete leoparda na ovoj slici onda ste genijalac. Ukoliko ne uspijete, nemojte biti razočarani, pokušajte opet. Pokušajte malo odmaći sliku ako vam to možda može pomoći. Ukoliko opet ne uspijete pozovite nekoga pametnog da vam pomogne pa probajte svi skupa otkriti i riješiti problem.

Jeste li uspjeli pronaći leoparda? Koliko vam je vremena trebalo?