Naučnici tvrde: Muškarac najljepše živi pored žene koja mu stalno zvoca, otkrivamo i zašto je to tako – Pozitiv Media

Naučnici tvrde: Muškarac najljepše živi pored žene koja mu stalno zvoca, otkrivamo i zašto je to tako

Naučnici dokazuju da žene koje zastupaju snažnu osobnost gdje su kao dragulj za njega.

Upravo tako, to je istina!Studije su ustanovile da takva žena snažno smanjuje rizik od dijabetesa kod svog bračnog partnera. Znamo da je veoma teško povjerovai u to, ali studije su tako dokazale! Međutim nije to baš ni tako lagano uspjeti. Naručito ako vaša supruga “nabraja” od jutra do sutra i to sve “začini” ponekim ispadom gnjeva. Ova se studija ne odnosi na ovu ekstremnost. Ako čovjek pored sebe ima jednu veoma zahtjevnu ženu, onda on nikako nemora da brine za svoje zdravstveno stanje.

Univerzitet u Chicagu Državnog Univerziteta Michigan, kao dokaz napravili su jednu tabelu u kojoj je uvedeno da svako loše raspoloženje kod jednog partnera utiče na zdravlje kod drugog, naručito u smislu od rizika za dijabetis. Za ovo istraživanje su uoedili 1228 parova, gdje im je postavljeno mnogo pitanja.

“Koliko su zadovoljni svojim dosadašnjim odnosima?”; “Da li su zadovoljni svojim partnerom i na koji način?”; “Koliko vremena provode zajedno i kako?” i tako sličim pitanjima.

Druga serija pitanja odnosila se na posve različite teme: “Koliko su otvoreni jedni drugima?”, “Da li skrivaju nešto od partnera?”, “Kako često se partner žali ili kritizira?”

Kada su pogledali u rezultate bili su iznenađujući. Neke žene koje su mislile da su sretne i zadovoljne, jer niko od njih dvoje nije bio izložen bilo kakvim stresom i ljutnjom jedno na drugo. Istraživači su da svaka žena koja je smirenija i gdje dosta više razgovara sa svojim suprugom, na jedan način i pokauje test mudrosti. Za dobro zdravlje i metabolizam, je dobro ako sa vašim partnerom komunicirate veoma opušteno.

Kada smo pogledali rezultete odgovora koje su muškarci davali, bili smo iznenađeni!Istraživači na prvi pogled nisu mogli da jeruju u rezultate koji su dali muškarci, jer je drastična razlika odgovora od žena.

Muškarci koji sunaglasili da žene koje stalno pokušavaju da ih kontrolišu, da suuznemirujući i lukavi kritičari, bili su manje skloni nastanku dijabetesa u budućnosti. Za razliku od muškaraca koji su živjeli mirno i živjeli sa ženom koja im nije “zvocala”! I to nije sve: partneri razdražljivih i jakih žena, ako su na kraju dobili dijabetes, to je bio blaži oblik.Pored toga, uvijek su bili u stanju kontrolirati razinu šećera u krvi.

Izvor : Lifestyle Dom.info

Leave a Reply