Zanimljivosti

Našao torbu u kafiću u kojoj je bilo 40.000 eura! Desilo mu se nešto, što NIKO NIJE OČEKIVAO!

Koliko ste vi puta do sada pomislili “Joj kako bi volio naći neku torbu ili vreću punu para. Tačno znam šta bi uradio sa tolikom lovom”.

Ali, kada vam se to onda stvarno dogodi, kroz glavu vam u sekundi proleti hiljadu misli, pa je s toga veoma teško donijeti korektnu i poštenu odluku. Šta ukoliko su to nečije pare da otplati kredit? Šta ako je to izgubio neko kome treba za lijekove? U takvim momentima je nevjerovatno teško donijeti ispravnu odluku.

.

Mnogi ljudi tada dobiju jednostavno klik u glavi, savjest im proradi i oni onda odnesu taj novac u policiju i ostave ga tamo u slučaju da neko ne prijavi izgubljenu ogromnu svotu novca. Ali, postoje naravno i oni drugi koji se zahvale svojoj sudbini, nasmiju se, stave vreću pod mišku i odskakuću sretni.

Danas vam donosimo jednu priču. U pitanju je jedina momak koji dolazi iz Srbije koji je u jednom kafiću gdje je radio našao torbu od 42.000 eura, uz nekoliko bankovnih kartica. Odlučio je da će tu torbu za početak sakriti ispod šanka i čekati da se pojavi neko da je traži. Pred sami kraj njegove smjene u kafić ulazi neki nabildani rmpalija koji bijesno pita prisutne za tu istu torbu. Mladić mu je dao vreću, ali zauzvrat nije dobio ni “hvala”. Čovjek je uzeo svoju torbu i izletio iz kafića.

Inače, u normalnim zemljama po zakonu pronalazaču neke vrijedne stvari pripada 10% vrijednosti pronađene stvari, a eto – ovaj mladić nije dobio ni cent za svoj postupak. Inače, kasnije se saznalo da je pomenuti vlasnik vreće upetljan u neke mutne poslove.

Kako biste vi reagovali u takvim situacijama? Da li bi uzeli novac za sebe, ili biste ga vratili?