Home Zanimljivosti Našao torbu sa 50.000 eura i odmah je vratio vlasniku: On mu...

Našao torbu sa 50.000 eura i odmah je vratio vlasniku: On mu je došao i rekao nešto neoprostivo (Foto/Video)

131
0

Prije par dana smo imali jednu veoma zanimljivu situaciju u Srbiji, tačnije u srpskom gradu Nišu kada je jedan zaposlenik elektrane pronašao malu crnu torbicu punu novca i odmah pronašao vlasnika i vratio torbicu.

Prema zakonu, on ima pravo na 10% nađenog novca, a na kraju nije primio ni jedan jedini cent od žene, čiju torbicu je pronašao, a koja je uporno čitavo vrijeme govorila i tvrdila da novac nije uopšte njen. Slična se situacija dogodila i ovih dana, prenosimo vam sada priču u cijelosti.

Ova priča dolazi iz Srbije, a riječ je o čovjeku koji je pokazao svoju veličinu i poštenje, kao i onu ljudsku stranu čovjeka. Čovjek koji radi kao noćni čuvar u kafiću u Srbiji, po dolasku u redovnu radnu smjenu, našao je jednu torbu, koja uopće nije pripadala nikome od radnika. Najprije je uzeo kompletnu vrećicu i otvorio je kako bi samo vidio je li unutra bilo kakvog opasnog predmeta ili neke druge eksplozivne naprave.

Kad je otvorio veliku crnu kožnu torbu, jednostavno se šokirao jer je u toj crnoj vreći vidio veliki broj eura. Ostavio ju je i nadao se da će vlasnik sam uskoro doći po nju. Nakon nekog vremena, muškarac je tražio od članova obezbjeđenja da li su možda vidjeli tu vreću, a čovjeku koji ju je pronašao je u tom trenutku sišao kamen sa srca kada je konačno stigao pravi vlasnik i vratio mu odmah spornu vreću u kojoj je sve bilo i ništa nije falilo. Neuspjeh međutim, niti jedan cent nije dobio za sve to. Za sav napor, čovjek mu je samo zahvalio.

Izvor: Lifestyledom.info

Preporučujemo
Loading..