Nevena Vukes, slavna glumica iz Srbije i njen muž Marko Vukes, poznati hrvatski muzičar, ostali su nedavno bez krova nad glavom kada je prije otprilike mjesec dana jak zemljotres pogodio Zagreb, zbog čega su njih dvoje otpočeli svoje najnovije životno pogavlje u kontejneru.

Ovaj novi “dom” donirala im je opština Marija Bistrica gdje oni momentalno žive i oni su taj svoj privremeni dom prezentirali kroz svoj mini serijal “Naš novi početak” koji emituju na svom zvaničnom YouTube kanalu.

Nevena je tako u video klipu pokazala i pohvalila se kako je uredila svoj mali vrt ispred kontejnera i kako je uspjela zasaditi svoje prve biljkice, a to je opisala riječima: “Iza mene se vidi svježe nađubrena zemlja i sada možemo započeti sadnju.” Nevena je u video klipu prikazana u radničkom kombinezonu, sa gumenim čizmama na nogama. Kaže i kako je poslušala savjet svoje svekrva koja joj je dala malo pijeska, te je taj pijesak ubacila u sjeme zelene salate, obzirom da je sada idealno vrijeme za sadnju, a berba traje sve do novembra. Pohvalila se i kako je posadila i rotkvice, ali i neko drugo povrće.

Ovaj serijal je naišao na mnogobrojne pozitivne reakcije i komentare, pa sada njihovi mnogobrojni obožavaoci i pratitelji s nestrpljenjem čekaju narednu epizodu i pružaju maksimalnu moguću podršku ovom mladom bračnom paru.