Savjeti

Narodni lijek koji za sat vremena izbacuje sve iz crijeva: Očistiće vaše tijelo od masnoća, otrova i bolesti! (RECEPT)

Bilo da su u pitanju svježe ili sušene, smokve su prepune brojnim zdravim antioksidansima, fitonutrijentima i vitaminima.

Sočna i slatka smokva je, ako niste znali, jedno je od prvih plodova u kojima su uživali naši stari preci.

Smokva – kraljica zdravlja - Blidinje.NET

Priča se da su ljudi uzgajali smokve čak i prije pšenice, ječma i mahunarki. Unatoč niskom kaloričnom sadržaju (samo 74 kalorije na 100 g), smokve u sebi imaju topljiva prehrambena vlakna, vitamine i minerale.

Svježe smokve su poznate po tome da imaju velik broj antioksidanata kao što su karoteni, tanini, lutein i klorogena kiselina. Uz to, svježe smokve u sebi imaju velike količine antioksidativnih vitamina poput vitamina A, E i K. Antioksidanti nas, inače, štite od slobodnih radikala čiji destruktivni učinci mogu dovesti do preranog starenja, demencije, bolesti srca i raaka.

Istovremeno, neke studije pokazuju da klorogena kiselina uravnotežuje razinu šećera u krvi.

Faktor | Smokva čuva srce i vid, podstiče pamćenje, a dobra je i ...

Ljekoviti učinak smokava i upotreba u alternativnoj medicini

Smokve protiv kurjih očiju

Da, istina je da se kurjih očiju možete riješiti uz pomoć smokava. Osim toga, pomoću smokava, možete da se riješite bradavica sa svog tijela. Za uklanjanje kurjih očiju dovoljno je preko noći staviti narezanu svježu smokvu na bolno mjesto. Zategnite smokve da pokriju područje na kojem se nalazi kurje oko i ostavite tako jer treba stajati preko noći. Ujutro izvadite smokvu i operite noge vrućom vodom. Ovim postupkom riješite se kurjih očiju u samo nekoliko dana primjene, dok će teži slučajevi zahtijevati do pet noćnih tretmana.

Ostatak teksta OVDJE

Smokve: Uživajte u blagodatima topivih vlakana - Index.hr