Novo

“NAREDNA TRI DANA SU KLJUČNA” Meteorolog Ristić upozorava: Tek će Srbija da se trese, očekuje nas TURBULENTAN PERIOD!

Domaći mediji preplavljeni su vijestima o zemljotresu koji se desio u blizini Beograda, a koji se desio oko 1:51 sati, što je potvrđeno iz seizmološkog zavoda, i koji je bio jačine 2,1 stepeni po Rihteru. Inače se u Srbiji od početka septembra desilo nekoliko slabijih zemljotresa, pa se tako tlo treslo u Kraljevu, Valjevu, Kragujevcu, Leskovcu, Piroti i Beogradu, i iako sus vi bili manjeg intenziteta i jačine, oglasio se meteorolog Ivan Ristić, koji inače radi na ovom slučaju.

Tačnije, on već dvije godine se bavi istraživanjem problema pomjeranja tla, a onda je otkrio i to da li nas čekaju novi potresi, pa je on rekao: “Interesantno da se i u samom naseljenom delu Beograda dogodio slabiji zemljotres, to je bio izolovani udar, tako da ćemo pratiti ovih dana dešavanja, prva 3 dana su najbitnija, ako se u tom roku ne desi novi potres znači da se tlo smirilo.” Kako smo već naveli, on se dvije godine bavi problemom pomjeranja tla, pa je rekao da on nije iznenađen sa ovim zemljotresima, pa je rekao i ovo:

“Podaci ukazuju da se podrhtavanja tla javljaju mnogo češće u proleće i jesen i da su mnogo jača, a tada se dogodilo svih deset zemljotresa jačine veće od 5 stepeni Rihterove skale. Epicentar zemljotresa bio je uglavnom oko Kopaonika ili u centralnoj Srbiji. Zemljotrese manjeg stepena jačine do 2 Rihtera imamo skoro svaki dan tokom cele godine u Srbiji, ali ih, srećom, ne osećamo”, rekao je Ivan. Ostatak teksta pročitajte ovde.