Mlada Maja Lesija Nejlor (Mya-Lecia Naylor), koja je inače bila poznata kao zvijezda dečjeg programa Bi-Bi-Sija (BBC), preminula je, kako je javnost saznala, u aprilu ove godine, i to u svojoj 16. godini.

Svi su, bukvalno cijeli svijet, bili užasnuti preranom smrću ove zaista multitalentovane tinejdžerke koja je pored toga što je vodila tu emisiju ujedno glumila, pjevala i bila foto model.

Međutim, sada je konačno, pola godine nakon njene smrti, isplivala informacija o njenoj, do sada potpuno misterioznoj, smrti, a navodi se u izvještaju da se ova djevojčica objesila o nadstrešnicu svoje porodične kuće.

Njeni uplakani roditelji izjavili su da se u tom periodu Maja užasno stresirala oko ocjena u školi i kako nije mogla da razumije neke lekcije pretežno iz računskih predmeta.

“Za nju to nikako nije bilo normalno. Nervirala se jako oko testova. Nije nikako mogla da shvati neke lekcije koje su se radile iz matematike i fizike, a kada smo joj predložili da zamoli nekog od svojih prijateljica da joj objasne ili da vježbaju zajedno nije htjela ništa odgovoriti. Kasnije smo saznali da su je sve te njene takozvane prijateljice odbile uz mnoge grube i teške riječi. Da li je problem bio ljubomora na njen uspjeh van škole to ne znamo. Znamo samo da je naša Maja pala na tim testovima, dok su sve njene prijateljice prošle sa maksimalnom mogućom ocjenom.”, rekao je Majin otac.

Ipak, on ne želi nikako da prihvati misao da je njegova mezimica digla ruku na sebe, jer je  ona “imala velike planove za budućnost”.

Inače, u izvještaju se također navodi da nije pronađena niti droga niti alkohol u njenom tijelu, niti bilo šta sumnjivo što bi moglo nekako da ukaže šta joj se desilo.

Maja Lesija proslavila se inače u poznatim dječjim serijama “Millie Inbetween” i “Almost Never”. Preminula je 7. aprila ove godine.

Izvor: Glossy.espreso.rs

Preporučujemo