Zdravlje

Napitak od samo DVA sastojka čisti jetru i otklanja stomačne tegobe

Jetra je veoma bitan organ u našem organizmu. Ne samo da ona sintetiše preko 80% proteina koji su naravno jako bitni za pravilno funkcionisanje mišića, ona također ima i jednu jako bitnu funkciju – da štiti tijelo od loših toksičnih tvari.

Jednom kada se poremeti rad jetre, naš organizam odmah postaje izloženiji raznim otrovnim jedinjenjima, a zbog toga se kao epilozi javljaju razni probavni problemi te bolovi u predjelu stomaka. Kako bi se očuvala jetra, jako je bitno da se uvedu preventivne mjere i da se misli na održavanje tog organa. Jedan od najboljih prirodnih antibiotika kada je u pitanju očuvanje jetre, nastaje miješanjem samo dva sastojka – limuna i maslinovog ulja.

Limun se smatra pravim izvorom vitamina C i on je nevjerovatno dobar kod čišćenja krvnih sudova i kod sprečavanja oksidacije masti. Kada se on upotrebljava u kombinaciji sa maslinovim uljem dobija se napitak koji može vratiti PH vrijednost naše pljuvačke na njeno optimalno stanje, što onda stimuliše jetru da upotrijebi sve korisne elemente koje smo prethodno unijeli hranom.

Pomenuti napitak se pravi veoma lako. Sve što morate da uradite je da u jednu čašu od 2 dcl iscijedite dva limuna i dodate dvije kašike maslinovog ulja. Potom naspite vodu, promiješajte sve to i tu smjesu pijte svako jutro na prazan stomak. Naravno, što manje vode dosipate to bolje.

Nakon samo par dana uzimanja, primjetit ćete neke promjene u funkcionisanju svog organizma. Osjetit ćete da imate mnogo više energije i da su nestale vaše eventualne probavne smetnje.