Savjeti

Namazala sam vazelin navečer po grudima i otišla na spavanje: Kad sam se ujutro probudila nisam mogla vjerovati šta vidim (Foto)

U današnjem tekstu imamo za vas zaista interesantne i korisne trikove kako maksimalno poboljšati svoj izgled i izgledate savršeno u vrlo kratkom vremenu.

Ovim trikovima postat ćete zvijezda večeri gdje god da se pojavite.

1. Riješite se mitesera za 10 minuta

Ukoliko morate ukloniti mitesere, tada možete koristiti ovu vrlo dobru instant masku. Miješajte cimet i med dok ne dobijete jednoličnu smjesu koju ćete onda vrlo rijetko nanositi preko mitesera. Za to možete koristiti štapić za uši. Poslije 5 minuta isperite kremu.

2. Uklonite podočnjake ispod očiju

Da biste prikrili neke nedostatke koje imate, pokušajte uvijek ispraviti boju. Recimo, zelena boja će neutralizirati sve tipove upala. Ljubičasta će uljepšati vašu dosadnu kožu. Žuta će prikriti kritična područja ili neke ožiljke. Narandžasta boja pomoći će vam prikriti tamne krugove koje imate ispod očiju.

Ukoliko korekcija boje još uvijek nije dovoljna da biste se riješili podočnjaka, tada možete pokušati nanijeti vlažne vrećice čaja na kapke. Zatim ostatak maskirajte korektorom.

3. Samotamnjenje za 15 minuta

Da biste dobili stvarno lijepu boju kože, vjerujte nam, ne morate ni prilaziti solarijumu i trošiti novac na sve to. Kremu za toniranje možete napraviti vrlo jednostavno, a sve što trebate je pomiješati svoje omiljene hidratantne kreme s kakaom. Morate da znate da ta smjesa mora biti nešto malo tamnija od željene boje.

4. Brze kovrdže za dugu kosu

Na ovaj ćete način vrlo lako i brzo uviti dugu kosu. Uvijte jedan dio kose, kao što to vidite na gornjoj slici, a zatim lagano pritisnite jedan po jedan dio peglom za kosu.

5. Vazelin za grudi

Prije spavanja grudi morate namazati vazelinom. Neke su studije otkrile da to pomaže u osiguravanju i učvršćavanju dojki.