Savjeti Zdravlje

Namazala je ovo na pazuhe i tamne mrlje su nestale: Nema više potrebe da skupljate ruke!

Crne i tamne mrlje koje imaju ispod pazuha mnoge djevojke i žene znaju biti veoma veliki problem, ali mi za sve vas “označene” imamo danas set rješenja koji vam mogu pomoći da se riješite ove sramote.

Ukoliko vaša svakodnevna rutina uključuje brijanje pazuha britvom ili kremom za uklanjanje dlačica, onda je krajnje vrijeme da krenete mislit o čupanju dlačica voskom, jer je vosak jedini mogući način da nekako izbjegnete sve te ružne mrlje i tako uklonite u potpunosti dlačice.

Pored toga, uzroci nastanka ovih mrlja mogu biti oblačanje uske i neudobne odjeće, korištenje dezodoransa u prekomjernim količinama, ali i prisustvo mrtvih ćelija na koži, zbog čega je redovan piling obavezan.

U nastavku vam donosimo nekoliko prirodnih načina za uklanjenje tamnih mrlja ispod pazuha:

1. Kokosovo ulje

Kokosovo ulje u sebi imati vitamin E koji je veoma bitan za izbjeljivanje. Dovoljno je da nanesete veoma malo ovog ulja na pazuh prije tuširanja i da masirate nekih 15 minuta. Potom sve lijepo sperite mlakom vodom i blagim sapunom. Svaki dan radite isto dok ne dođu rezultati. Kokos je uz sve to i odličan prirodan dezodorans.

2. Sok od limuna

Ako trljate limunov sok u pazuh prije tuširanja možete ga odlično izbijeliti. Kada se istuširate nanesite na to mjesto malo hidratantne kreme da koža omekša i obavezno izbjegavajte dezodorans narednih dana.

3. Soda bikarbona

Pomiješajte sodu bikarbonu sa malo vode i uradite piling kože, te ćete ukloniti sve mrtve ćelije ispod pazuha.

4. Papaja

Papaja u sebi ima enzim koji je odličan za izbjeljivanje kože i nanesite ga na pazuh i ostavite da se osuši, potom isperite vodom. Koristite papaju koja nije prezrela.

5. Krompir

Uzmite kriške krompira i trljajte pazuh, ili nanesite krompirov sok na pazuh i ostavite 15 minuta, pa isperite poslije.