Zadnjih par godina se jako puno pričalo u slučaju mladića Davida Dragičevića koji je na krajnje brutalan način bio likvidiran prije 2 godine u Banja Luci.

Najprije je nestao, a nakon par dana je njegovo beživotno tijelo bilo pronađeno. Obdukcijom je utvrđeno da je mladić bio mučen krajnje nečovječno, te da je naposlijetku brutalno likvidiran. Od tog momenta krenula je žestoka borba njegovih roditelja, prvenstveno njegovog oca Davora koji žele da saznaju ko je ubica i ko je naredio ubistvo njihovog sina, međutim to ni dan danas još nije zvanično otkriveno.

Davidov otac Davor Dragičević je krenuo u javnu kampanju, a imao je podršku ogromnog broja građana, sve sa cijelj da natjera policiju i sami vrh vlasti RS – a da konačno otkriju sve vezano za ubistvo preminulog studenta elektrotehnike. Davor je, taktički, nekoliko puta isticao kako on ima informacije i podatke ko tačno stoji iza ovog zločina i da je sve vezano za vlast RS -a i sami vrh policije.

Narod se nekoliko mjeseci redovno okupljao na proteste na Trgu Krajine, te je na kraju neminovno ovo postalo političko pitanje, zbog čega je aktuelna vlast na kraju zabranila ta okupljanja, pa je čak više puta i hapsila vođe pokreta. Davor Dragičević je bio ogromnim pritiskom, dobijao je čak i prijetnje smrću pa je bio primoran otići iz države i zatražiti politički azil u Austriji, gdje su poslije po želji njegove supruge, bili prebačeni i ukopani ostaci njegovog sina.

Ali, već jako dugo nemamo nikakvih vijesti, ni traga ni glasa o Davoru Dragičeviću, zbog čega se sada po Banja Luci uveliko priča da mu je ovo sve došlo glave i da su mu zapušili usta, te da je završio kao i njegov sin. Neki su čak na društvenim mrežama pisali ružne stvari kao npr “Lajao je previše. Konačno smo ga se riješili”

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.