Mnogo se u posljednje vrijeme priča o kontraverznom biznismenu i vlasniku i direktoru Pink televizije Željku Mitroviću, koji svako malo nanovo iznenadi, ali i zgrozi javnost, kako u Srbiji, tako i u cijelom regionu svojim objavama i postupcima.

Ali, obzirom da je on najmoćniji medijski čovjek u cijeloj državi, koji je čak i u sprezi sa aktuelnom vlašću, jasno je da on ima pravo i smije uraditi neke stvari koje obični ljudi ne bi smjeli ni pomisliti.

Nedavno je Mitrović prokomentarisao izjavu poznatog srpskog tenisera Novaka Đokovića i jasno mu poručio da se ne petlja tamo gdje mu nije mjesto, odnosno da se drži mlaćenja loptice reketom. Sada je našao novu žrtvu. On je putem svojih društvenih mreža dao svoje mišljenje vezano za poziv za intervju koji je dobio od glavne urednice Cinsa.

On je u svojoj objavi svasvim koncizno objasnio šta tačno misli o ovome i postavio je jasne uslove koji se prvo moraju ispuniti ako neko želi od ovog samoprozvanog doktora i pseudokvazistručnjaka dobiti intervju.

“Može, naravno. Da bih vam dao intervju, treba da ispunite tri ‘uslovoa’. Pod jedan, da pronađete bar jednog novinara koji zna sva slova i koji nije baš mnogo glup. Pod dva, da mi kažete kako se finansirate i da li plaćate uredno obaveze prema državi i pod tri, dokaz da nemate Koronu!” stoji u njegovoj objavi.

Ispod toga vidimo da je Milica Šarić, novinarka koja je u pitanju, napisala: “Evo još jednom ću ponuditi Željku Mitroviću da organizumijemo intervju pa da pričamo, umjesto što se mangupira po društvenim.” stoji u objavi.