Hrvatski bloger Kristijan Iličić avanturista koji je obišao čitav svijet boravi u Etiopiji po drugi put. Ali danas sa drugom misijom. Odlučio je da potraži djevojčice sa slike. Fotografija stara osam godina prikazuje njega i dvije djevojčice  iz plemena Hamer, a slika je poslužila kao inspiracija njegovom tatto majstoru dok je tetovirao Kristijana.

 

Kristijan se tetovirao u Banjaluci, a na termin je čekao čak godinu dana. Tatto majstoru je pokazao više slika sa svog putovanja i rekao kako želi tetovažu koja će ga uvijek podsjećati na divno iskustvo koje je stekao i proživio putujući Etiopijom.

Potraga za djevojčicama koje su danas odrasle, u srcu Etiopije i njenih mnogobrojnih plemena, za kristijana nije bila baš lagana kako je on to zamišljao. Pokazivao je sliku i tetovažu hodajući od plemena do plemena. Nakon duge potrage naišao je na rođaka od jedne djevojčice koji ga je uputio u drugo pleme udaljeno oko 40km. Otišli su tamo, međutim nisu je našli. Uspjeli su da saznaju da djevojčica čija slika se nalazi na njegovoj tetovaži studira nedaleko od njih. Tačnije 48 kilometara.
Kristijan je saznao i šta se desilo sa drugom djevojčicom. Ona se porodila, odselila i živi kao nomad.

Djevojčica nije krila veliko oduševljenje i radost.

 

djevojcica

kkr