Louise i Marc upoznali su se 1999. godine i znali su još tada da žele da osnuju porodicu.

Ovaj je par iz Engleske pokušao dobiti dijete s obzirom da je Louise tada već imala 32 godine, međutim, bili su bezuspješni.

Nakon 16 cijelih godina mukotrpnog pokušavanja i 18 depresivnih pobačaja, Louise ipak nije odustajala. Danas, u dobi od 48 godina, ona je konačno postala ponosna majka svog malenog sina Williama.

Louise i Marc potrošili su ukupno preko 330.000 eura na višestruke pokušaje umjetne oplodnje.

“Moj muž i ja pokušavamo imati dijete još od moje 32 godine, dakle već 16 godina. Prošli smo kroz tužnih 18 pobačaja i potrošili smo preko 80 000 funti, ali sada kad pogledam svog divnog muža, shvatim da je sve to vrijedilo. Nisam toliko mlada više kao nekada, i potrebno mi je neko vrijeme da ga nagovorim na ovo, ali definitivno se isplatilo” – rekla je ponosna novopečena mama.

Lousie bi uvijek nekako zatrudnjela, ali u većini tih slučajeva izgubila bi dijete za otprilike 14 sedmica. Taman kad su se trebali predati, liječnici su otkrili da ova žena zapravo ima stanice u tijelu koje su joj cijelo vrijeme ubijale embrije. Odmah nakon otkrića takve informacije, Louise se podvrgla svim mogućim terapijama koje su joj bile potrebne i rodila je na kraju sina Williama nakon 37 sedmica trudnoće. Rekla je da je držanje svog prvog sina bilo nevjerovatno iskustvo.

Kad joj je kirurg predao bebu u naručje, nije mogla vjerovati svojim očima, drhtala je i suzile su joj oči. Kaže da je bio prelijep i osjećala se kao da ga je dobila na lotu, pravi dobitak.

Preporučujemo