Novo

Najzdravije POVRĆE na svetu raste u SRPSKIM baštama: Prepun je MINERALA, izvor KALCIJUMA i vitamina K, a prevencija kod MASNOĆE i HOLESTEROLA! EVO O ČEMU JE REČ…

U današnjem članku vam donosimo jednu veoma zanimljivu priču, a ovakvih ili sličnih njima u poslednjih nekoliko godina možemo da pronađemo na internetu i na društvenim mrežama. Naime, i sama medicina je dosta napredovala, pa tako su ljudi na neki način zaboravili narodnu medicinu i okrenuli se ka modernoj, pa za svaki zdravstveni problem i onaj najmanji idu kod ljekara, koji im naravno propiše neki lijek koji oni moraju da kupe u apoteci.

Kako ste i sami po naslovu mogli da zaključite u nastavku ćemo da pišemo o jednom itekako zdravom povrću, a svima je poznato da svo povrće je u većini slučajeva jako zdravo, posebno ono koje u Srbiji raste kao ludo, a za koje ni sami nismo svjesni koliko je zdravo. Naime, riječ je o kelju, koji se smatra jednim od najzdravijih i najhranjivijih vrsta zelenog lisnatog povrća. Kelj je hrana koja je prepina korisnih jedinjenja, i koja također imaju veoma ljekovita svojstva.

Mnogo je načina na koji kelj može da se koristi, da li u sirovom ili kuhanom obliku, a ipak je većina onih koji ga vole kuhanog, i to sve zbog toga jer je on gorak kada se konzumira sirov, dok sa kuhanjem ta gorčina ispari. Mi vam u nastavku donosimo neke od prednosti ovog moćnog zelenog povrća, i zbog čega bi trebalo da ga uvrstite u svoju redovnu ishranu. Jedan od razloga je taj da konzumacija kelja pospješuje sintezu želudačne kiseline u tijelu, pomažući tako i regulisanju nivoa holesterola. Pomaže u prvenciji raznih kardiovaskularnih bolesti i dobra je za zdravlje srca. Ostatak teksta pročitajte ovde.