Danas su društvene mreže postale ozbiljan i unosan posao na kojem influenseri razvijaju svoja poslovna carstva.

Ono što je isprva bio hobi za mnoge, brzo se pretvorilo u uspješno poslovanje. Ni jedna reklamna kampanja danas ne može uspjeti bez barem jednom influensera. Svaka agencija ima svoj popis takvih osoba s kojima surađuje, a pri tome stvara nove ako uočite nekoga ko je doživio nagli porast broja sljedbenika i vjerodostojnosti.

Najpoznatiji bh. influenseri su svakako Hana Hadziavdagić-Tabaković, Erna Saljević, Lejla Hajrović, Sabrina Tubić, Ana Bavrka, Teisa …

Neke od njih su dobile pitanje kolika je cijena za jednu sponzoriranu objavu na Instagramu, kakav je dan za njih, te je li svaka sponzorirana objava jasno naznačena, jer se inače promocija tajnog branda smatra kaznenim djelom.

“Svaki sponzorirani post mora biti jasno označen oglasom, sponzorirane publikacije, ako marka želi plaćeno partnerstvo, postoji mogućnost za to. Uz marke s kojima radim imam godišnje ugovore i ozbiljno radim svoj posao. Imam odgovornost prema zemlji u kojoj živim i prema ljudima“, kaže Hana, koja se već 15 godina bavi ovom neobičnom vrstom marketinga i ima 451.000 sljedbenika.

“Biti influenser nije jednostavan zadatak, jer morate stalno komunicirati sa svojim sljedbenicima, objavljivati ​​zanimljive i atraktivne sadržaje, uvijek biti dostupni i pratiti promjene algoritama na društvenim mrežama!”, kaže Ana Bavrka.

“Naš je zadatak zapravo dati naše iskustvo i pregled kroz određeni brand / proizvod. Imamo ugovore i plaćamo poreze sa svim našim suradnicima. Što se tiče objavljivanja na Instagramu, mislim da ljudi razumiju šta se sponzorira, a šta ne. To je glavni prioritet, ali vjerujem da će uskoro biti trend kada će sve biti transparentno i napisano“, kaže Bavrka.

Izvor: Klix.ba

Preporučujemo
Loading..