U današem digitalnom pejzažu, gdje su društvene mreže i mobilni uređaji postali neizostavni dio života, privatnost je sve više smanjena, a koncept influencera doživljava rastući značaj. Influenceri su obično mladi pojedinci koji zarađuju putem društvenih medija promovirajući proizvode ili se bave marketinškim aktivnostima.U prošlosti društveni mediji nisu imali toliko utjecaja kao danas, a to se mijenja zbog širenja društvenih mreža na nacionalnom i globalnom nivou.

 

Nedavne studije su pokazale da influenceri imaju velik utjecaj na mlađe generacije, promovirajući ne samo proizvode, već i mišljenja o društvenim i političkim temama.Priča o Sari Stevenson, poznatoj fitnes trenerici i influenserici, privukla je pažnju javnosti kada je podijelila video svog vlastitog porođaja. Iako je prvobitno namjeravala pokazati stvarnost majčinstva mlađim ženama, nije očekivala da će video postati viralan s više od devet milijuna pregleda. Ovaj uspjeh je dodatno povećao broj pratitelja na njenom YouTube kanalu, a stizale su poruke podrške i divljenja.Sarah je odlučila podijeliti ovaj intimni trenutak kako bi pokazala stvarnost porođaja i potaknula razumijevanje i podršku prema majkama.

 

Za nju je ovo bio vlog koji je oduvijek željela stvoriti, koristeći svoju trudnoću kao priliku da pokaže što žene prolaze tijekom porođaja. Njen iskren pristup temi privukao je pažnju i postao inspiracija mnogima.Sarah je odlučila snimiti ovu vlog priču kako bi podijelila svoje iskustvo porođaja sa svijetom, otkrivajući ono kroz što mnoge žene prolaze tijekom tog procesa. Njezina iskrenost i hrabrost privukli su mnoge, a njezina priča postala je inspiracija mnogima. Ovaj primjer pokazuje kako influenceri mogu koristiti svoju platformu kako bi educirali i podržali druge u zajednici.