Mariam Nabatanzi (38) je u dobi od 36 godina rodila rekordan broj djece, njih 44 i sva djeca imaju istog oca.

Ona je tokom godina rodila čak tri seta četvorti, četiri seta trojki, te čak šest setova blizanaca, što je čini najplodnijom ženom na svijetu.

“Ovo je ekstrem. Fiziologija jednog čovjeka nije napravljena za beskonačno rađanje, ali ova žena očito sjajno podnosi trudnoće.” objasnio je ginekolog Dubravko Lepušić.

Na njenu nesreću, ali i nesreću njene djece, njen muž ju je napustio kada je ona rodila svoju posljednju djecu, te ona već tri godine sama snosi odgovornost za odgajanje kompletne svoje porodice.

Mariam, koja je inače iz Ugande, se udala sa samo 12 godina za svog tada 40 – godišnjeg muža i samo godinu dana kasnije rodila je svoje prve blizance.

Nakon što je rodila prve bebe, otišla je kod doktora koji je kazao kako ona ima neobično velike jajnike i savjetovao joj je da nikada ne uzima kontracepcijske pilule jer bi to moglo da joj ošteti zdravlje, pa su djeca kasnije nastavila dolaziti kao na traci.

Ogromne porodice u Africi nisu nikakva novost, a žene u Ugandi čak znaju rađati i do 6 djece u prosjeku, pa ova zemlja ima najvišu stopu nataliteta na cijelom svijetu.

Ali, ostale porodice u Ugandi su blijeda sjena za porodicu Mariam Nabatanzi.

Sa 23 godine ona je rodila 25 djece već i vratila se očajna doktoru kako bi je spriječio da ih ne rađa više, ali joj je ponovo savjetovao da ostane trudna. U svojoj posljednjoj trudnoći ona je imala komplikacije. Rodila je svoj šesti set blizanaca, ali je samo jedna beba preživjela.

Njen muž (66) je bio šokiran tom činjenicom pa ju je ostavio i našao sebi novu i mlađu suprugu.

Preporučujemo