Novo

NAJNOVIJA VEST: Nastavlja se crni niz, POZNATI FUDBALER stradao u stravičnoj nesreći, telo mu našli 30 metara od AUTOMOBILA (FOTO)

Kad kratko obratimo pažnju na ovu aktuelnu godinu koja se bliži kraju, malo će ko reći da je ima lijepih uspomena i sjećanja na nju.

Od samog starta počele su se događati razne prirodne katastrofe, poput velikih požara u Australiji, a onda je u februaru izbila pandemija koronavirusa koja i dalje traje i koja nam je promijenila život bukvalno do neprepoznatljivosti.

Uz pandemiju, bilo je mnogo poplava, potresa, ratova, terorističkih napada, eksplozija uzrokovanih ljudskom pogreškom i mnogih drugih loših i neželjenih vijesti. Gotovo da nije prošao dan koji nismo čuli i da su neke od poznatih osoba izgubile život, bilo od bolesti ili u nekim nesrećama i svi se sjećaju tuge i šoka koji su vladali u svijetu nakon smrti Kobea Bryanta i njegove kćeri u avionskoj nesreći.

Prije par dana preminuo je najveći nogometaš svih vremena, prema mnogima, Diego Armando Maradona, a u rodnoj Argentini proglašeno je, očekivano, trodnevno razdoblje žalosti. I danas, međutim, primamo tužnu vijest o smrti još jednog veoma poznatog nogometaša koji je život izgubio u prometnoj nesreći. Anele je bio jedan od najpoznatijih nogometaša Afrike i mnogi su ga čak smatrali najboljim odbrambenim igračem na tom kontinentu.

Aneleu su bile samo 33 godine i izgubio je kontrolu nad automobilom, a od siline udara tijelo je odbačeno na 30 metara od automobila. Tamo su ga pronašli bez znakova života medicinski radnici koji su pozvani na mjesto nesreće. Istraga je i dalje u toku, a detalji i tačni uzroci nesreće i dalje nisu poznati. Njegovi prijatelji i obožavatelji opraštaju se od nogometaša putem društvenih mreža.