Zanimljivosti

NAJNEOBIČNIJA farma u Srbiji! Dok ostali uzgajaju krave, ovce i kokoške, Radosav gaji OVO i odlično zarađuje, komšije se krste! (FOTO)

Mi se u nastavku današnjeg članka malo bavimo sa domaćim radinostima i biznisima koji se mogu raditi, a da se ipak zaradi neka lepa cifra. Međutim, mladi jednostavno ne žele da rade, pogotovo teže poslove, a da se može napraviti neki biznis i zaraditi nešto od toga, uvek može. Tato su svi bili u čudu kada je Kurir objavio članak o čovelku iz okoline Niša koji svake godine u proleće i jesen zaradi jako solidne novce, bez puno truda.

Naime, on posle svake kiše uzima po dve kante, silazi u livadde ispod svoje kuće i “bere puževe”. Kako kaže, ima čoveka iz Kragujevca, koji isti taj dan kupi od njega puževe, koje on odmah distribuira za Italiju. Oni se prodaju po jako visokim cenama u italijanskim restoranima, gde im je cena više nego velika. Tako ovaj čovek nekada za dan može da zaradi i čistih 100 evra.

Međutim, da se i od domaćinskih poslova na selu itekako dobro može živeti pokazuje nam slučaj Radosava Maarkovića, koji je iz sela Ražani pored Kosjerića. On je jedan od najorginalnijih poljoprivrednika, ne samo u Srbiji, nego na celom Balkanu.

Naime, on uzgajaa kalifornijske gliste, koje proizvode najkvalitetnji humus koji je itekako jako tražen kod poljoprivrednika. Tako dok njegove komšije vode brigu o kravama i ovcama, Radosav sate i sate provodi u glistenjaku. On je jedan dan video na jednoj emisiji kako one daju najkvalitetniji humus, pa je krenuo i on sa ovim poslom. On je sa komšijom otišao u Brčko, gde je kupio 100 legala kalifornijskih glisti, a one dnevno mogu da proizvedu do 350 litara organskog humusa.