Zdravlje

NAJMOĆNIJI PRIRODNI LEK NA SVETU! DOKAZANO ubija SVE bolove u telu za 2 minuta! LEČI I KORONU, evo kako..

Ljeto je konačno ovdje, u punom je jeku i sigurni smo da uživate u sunčanim intervalima, odnosno da vam ne smeta previše kad imamo tu i tamo malo kiše, jer se sve raščisti u trenu i opet imamo temperaturu preko 25 stepeni Celzijusa.

Ali, ljudi stvarno stalno zaboravljaju na hidrataciju, što je vrlo važno, posebno prilikom kupanja. U vodi ste non-stop i niste svjesni da se i tada znojite kao ludi i da gubite dosta tekućine. Zbog toga je važno piti između 2 i 3 litre vode dnevno na takvim temperaturama. Najčešći problemi za vrijeme ljeta su oni sa zglobovima i mišićima, a sve je to od UV zraka kojima ste konstantno izloženi. Kako onda riješiti takav nezgodan problem i ublažiti ga barem nekako? U nastavku današnjeg teksta donosimo vam čarobno rješenje za ovaj problem.

Danas vam savjetujemo da počnete upotrebljavati magnezijev losion ili njegovo ulje, ionako su obje mogućnosti dobre za vas. Kao što već sigurno od ranije znate, magnezij je glavni mineral u našem tijelu, bez kojeg tijelo nema šanse da djeluje. Čak 300 hemijskih procesa u jednom tijelu mora imati u sebi magnezij kako bi se kvalitetno dovršilo. On ubrzava i zacjeljivanje rana, jača cijeli vaš kostur i sve kosti, ublažava upalu, potiče cirkulaciju i smanjuje rizik od dijabetesa. Magnezij je odgovoran za sve to i zato ga redovno unosite u svoje tijelo. Ženi treba 100 do 150 grama, dok muškarcu treba 200 do 400 grama u jednom danu, to se odnosi na unos magnezija kroz kožu. Doktor Norman Shelley preporučuje natrijev jlorid i toplu vodu svaki dan.