Dileta Leota, poznata sportska novinarka, nedavno je postala majka i samo tri tjedna nakon poroda vratila se poslu te se našla na naslovnici časopisa Corriera della Sera dok je dojila svoju kćerkicu. Fotografija je izazvala različite reakcije u javnosti. Dok su neki podržavali njezinu otvorenost i slavljenje majčinstva, drugi su kritizirali ovu odluku i smatrali je neprimjerenom. Neki su čak tvrdili da iskorištava rođenje djeteta za osobnu korist.

Dileta Leota je na svojoj objavi istaknula da je ovo posebna naslovnica koja priča priču o posljednjih nekoliko izvanrednih mjeseci njezina života, ali kritike nisu izostale. Ipak, unatoč negativnim reakcijama, ima i mnogo njezinih obožavatelja koji je podržavaju.Fotografija je potaknula i širu raspravu o dojenju u javnosti. Dojenje je izazovan zadatak u modernom društvu, i uspjeh u ovom nastojanju treba biti cijenjen. No, dojenje u javnosti često nailazi na negativne reakcije i osude, a mnoge majke se suočavaju s osjećajem nelagode dok doje izvan svojih domova.

 

Društvo ima duboko ukorijenjene predrasude o dojenju u javnosti, i mnoge majke se osjećaju nesigurno i zabrinuto zbog mogućih negativnih komentara ili pogleda okoline. Važno je razumjeti da je dojenje prirodan proces i majke bi trebale imati podršku i razumijevanje okoline dok ga prakticiraju u javnosti.Ovaj problem ukazuje na potrebu za većom podrškom majkama koje doje u javnosti i za promjenom društvenih stavova prema dojenju. Važno je stvarati okruženje u kojem majke mogu dojiti svoje bebe bez osjećaja srama ili nelagode. Stigma oko dojenja u javnosti može prisiliti majke da se osjećaju nesigurno i zabrinuto dok doje svoje bebe izvan svojih domova.