Prema astrološkim uvjerenjima, odabir partnera temeljen na horoskopskom znaku može utjecati na uspješnost braka. Neki znakovi poput Riba, Djevice, Bika i Škorpiona, smatraju se izazovnima za brak iz različitih razloga.Ribe su poznate po svojoj osjetljivosti i razumijevanju, ali često završe u toksičnim vezama jer preuzimaju krivicu za probleme u vezi, što dovodi do nesigurnosti. Djevice, iako vješte u skrivanju svoje nesigurnosti i ljubomore, mogu postati kontrolirajuće i neprikladne za brak kako veza postaje sigurnija. Bikovi često stavljaju karijeru ispred obitelji, što može dovesti do nedostatka pažnje prema partneru.

Iako muškarci u znaku Bika mogu obasipati partnerice darovima i pohvalama, nedostatak vremena može biti problem. Vrijeme je ono što žene zaista žele. Također, žene Bikovi su skloni samostalnosti i ne traže često nježnost i pažnju od partnera, što može stvarati izazove u braku.Žene Ovnovi žele kontrolu i često se osjećaju neovisno, dok žene Škorpioni mogu biti nepredvidive i skloniti se brzopletim odlukama u vezama.Važno je napomenuti da astrološka uvjerenja nisu znanstveno utemeljena i da ne postoje čvrsti dokazi koji potvrđuju njihovu točnost.

U stvarnom životu, uspješnost braka ovisi o mnogim faktorima, uključujući komunikaciju, međusobno razumijevanje i kompatibilnost, a ne samo o horoskopskom znaku. Stoga je važno donositi odluke o partnerstvu na temelju stvarnih karakteristika i vrijednosti pojedinca, a ne samo na temelju astroloških predviđanja.U stvarnosti, uspjeh braka ovisi o mnogim faktorima poput komunikacije, razumijevanja i kompatibilnosti, ne samo o horoskopskom znaku. Stoga je važno donositi odluke o partnerstvu temeljem stvarnih karakteristika i vrijednosti osobe, umjesto isključivo na temelju astroloških predviđanja.