Svi možemo primjetiti kako se u posljednjih nekoliko godina sve više koriste razni programi za uređivanje i uljepšavanje slika, te da je onda tu sve manje prirodne ljepote.

Premda su žene te koje više boluju od ovoga, svjedoci smo da sve više muških koriste ovakve programe i aplikacije. Ali, kako bi upotreba ovih programa bila uspješna trebate znati kako je pravilno upotrebljavati, jer inače to ni na šta neće ličiti, a da ne kažemo što ćete biti provaljeni i ismijani

Adobe Photoshop je jedan od najpoznatijih programa za uređivanje fotografija. Ovaj računarski program je razvijen i predstavlja proizvod američke kompanije Adobe Systems.

Prva verzija ovog programa, Photoshop 1.0 je uvedena još daven 1990. godine, dok je aktuelni Photoshop CS6 već trinaesta generacija ovog produkta.

Thomas Knoll, student sa Univerziteta Michigan je 1987. godine krenuo pisati ovaj program koristeći svoj Macintosh Plus kompjuter kako bi mogao crno bijele slike prikazati na svom monohromatskom ekranu. Program, koji je on nazvao Display je vrlo brzo privukao pažnju njegovog starijer brata Johna koji je tada radio u firmi Industrial Light & Magic, te ga je nagovorio da naprave od toga program za obradu i uređivanje slika. Sve to kako bi se došlo do perfketne slike.

Skoro svaki mjesec dolaze nove verzije ovog programa, koje logično zahtjeva i određeno iskustvo da bi slika koju uredite izgledala profesionalno. Photoshop je veoma popularan kada je u pitanju uređivanje svih mogućih slika, a profesionalci ovaj program upotrebljavaju da bi svojim slikama dali završnu obradu kako bi one izgledale perfketno.

Međutim, kada ga upotrebljavaj obični smrtnici onda se neminovno dogode neke katastrofe kao što su ove na slikama koje možete vidjeti u tekstu.

Preporučujemo
Objavljuje BestBuy ShopSrijeda, 20. svibnja 2020.