Novo

NAJEZDA STRŠLJENOVA U SRBIJI! Stručnjak za Espreso otkrio gde prave LEGLA, otrov ima 100 alergenata, mogu da UBIJU!

U nastavku dnaaššnjeg čanka dotaći ćemo se teme koja je itekako zastupljena svaki letnji period , te predstavlja jako veliki problem , te poprilično opasan koji može da bude koban . Naime , ova sezona je svakako pogodovala stršljenima , a njihova najezda nije baš bila retka pojava u naseljenim sredinama. Naime , toplo vreme i visoke temperature su prethonih meseci bile idealne za razmnožavanje ovih jedinki , a koje su se formirale na pristupačnim mestima .

Tako je Vladica Stanković poznati Hrvatski hvatač zmija iz Vladičinog Hnaa objasio da u naseljenim mestima stršeljenovi predstaljaju ogromnu opasnost po ljude , te da su zmije u ralnosti u odnosu na njih ” mala djeca “.- Njima pogoduje ovo vreme, traže toplotu kako bi se množili. Zato je ova godina bila veoma dobro vreme za njih. Traže nepristupačno, sunčano mesto. Obično se nalaze na tavanima, krovovima, šupljinama stabala… Zmije su za njih mala deca, ističe Vladica.

Tako je nedavno on imao susret sa ovim opasnim insektima , a kada je bio pozvan u jedan vrtić u Lepenici kako bi uklonio leglo. Naime , on se sa tim bavi već šest godina , pa smaim tim i nije ni čudo da su baš njega pozvalii u pomoć. – Škole i vrtići tokom prethodnih meseci bili su prazni, pa su nepristupačna i sunčana mesta u njima bila idealna za stršljene. Kada je došlo vreme da počne školska godina i da deca krenu u vrtiće, ljudi su primetili leglo koje smo morali da uklonimo kako deca ne bi bila ugrožena, ističe Vladica i dodaje da je često imao i intervencije u domaćinstvima. Ostatak ovde.